Βασιλική Τζίκα

       
  • Βασιλική Τζίκα, Ταξίδια Γνώσης δημιουργική απασχόληση Βόλος δραστηριότητες παιδιά

Βασιλική Τζίκα

Η Τζίκα Βασιλική είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, από το 2014. Η πτυχιακή της εργασία αφορά την εφαρμογή της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στο πλαίσιο της διδακτικής μεθόδου project με θέμα «Διαφορετικότητα και συναισθήματα των μαθητών».
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στα «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού», το 2017. Η διπλωματική της εργασία αφορά τη ‘φωνή’ των μαθητών στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία με έμφαση στη διδασκαλία παραγωγής γραπτού λόγου.

Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση σε δημοτικά σχολεία του Βόλου και σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Λάρισας. Έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό εξειδικευμένου διδακτικού υλικού στήριξης σε μαθητές με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες.

Γνωρίζει πολύ καλά τόσο την Αγγλική γλώσσα καθώς είναι κάτοχος του Michigan Proficiency (2012) και αρκετά καλά την Ιταλική με την κατοχή του Diploma Italiano B2 & ΚΠΓ Β2 (2016).

Είναι κάτοχος πιστοποίησης Πρώτων Βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού (2016), του Microsoft Office (2012) και του Στατιστικού Προγράμματος SPSS (2014).

Έχει ποικίλα ερευνητικά ενδιαφέροντα σχετικά με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, όπως η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η διδακτική μέθοδος project, η ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, η ψυχική ενδυνάμωση, ενσυναίσθηση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και η προώθηση της ‘φωνής’ τους.

Συμμετέχει ως βοηθός σε ερευνητικά προγράμματα του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην Σχολική Πρακτική Άσκηση των φοιτητών.

Έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή εκπαιδευτικά συνέδρια και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και ημερίδες σχετικές με την εκπαίδευση, τη ψυχολογία, τη δυσλεξία, τις μαθησιακές δυσκολίες και την ειδική αγωγή. 

 

 

 

 

Η ομάδα μας

Κατερίνα Κουκουλή

Η Κατερίνα Κουκουλή είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος  Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το 2011.Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έως

Βασιλική Τζίκα

Η Τζίκα Βασιλική είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, από το 2014. Η πτυχιακή της εργασία αφορά την εφαρμογή της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας

Θώμη Γρίβα

Η Θώμη Γρίβα αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων το 2011 με ειδικότητα «Αναψυχή κλειστών χώρων και Οργάνωση Διοίκηση Αθλητισμού». Από 4 χρονών ασχολείται με τον αθλητισμό